1911’de kurulan BURLA A.Ş. grubu'nun CLARK marka ürünlerinin Türkiye mümessilliğini yapan TEKNİKA T.A.Ş., katıldığı Win Materials Handlings Fuarı'nda açtığı zengin standında sergilediği geniş ürün yelpazesiyle ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sıcak satışlar yaparak yeni müşteriler kazanan Teknika T.A.Ş. böylece Win Fuarı'ndan mutlu bir şekilde ayrıldı. Teknika T.A.Ş.'nden Özkan İnanç'la firması ve fuar hakkında konuştuk.


70 yıldır CLARK markasının mümessili olduklarını kaydeden İnanç "CLARK her dönem teknolojik yenilenmesini gerçekleştirerek tüm dünyaya ürün sunan bir markadır. 2016 yılı için de GTS dediğimiz çok özel ve yeni bir model üretti. Bu model bugüne kadar sattığımız forkliftlerden çok daha farklı. Üründe yağlı fren sistemi bulunmakta. Bu sistem çok daha uzun süre dayanma ve her şart altında çalışabilme gibi avantajlar sunmakta. Eskiden dizel ürünlerimizde kumanda kolları ön göğüs kısmındaydı. Bunlar yeni ürünle birlikte operatörün hemen yan tarafına alındı. Bu da oldukça bir kullanım kolaylığını beraberinde getirdi. Motor Yanmar olarak tasarlandı. Şanzıman CLARK'ın kendi imalatı. Bildiğiniz üzere CLARK şanzımanları dünyaca ünlüdür ve çok sağlam bir yapıya sahiptir. GTS modeli ağır sanayide çok rahat kullanılabilecek ve çok ekonomik bir fiyat aralığında sahip olunabilecek dizel bir makine" şeklinde konuştu.

"Telefonda bile satış yaptık"

Akülü forkliftlerimizde 2015 yılında yeni bir seriye geçmiştik. Çok iyi geri dönüşler aldık bunlarla ilgili. Şu anda birçok mermer fabrikasında sorunsuz bir şekilde çalışmakta. Bildiğiniz üzere mermer sektörü  çok zor şartların hüküm sürdüğü sahalarda çalışmakta. Bizim ürünümüze kadar akülü makinalar bu sektörde kullanılmamıştı. Çünkü çok sık arıza yapma olasılığı vardı. Buralarda bütün ağır testleri geçen CLARK forklift markamıza mermer firmalarından yoğun talep geldi. Öyle ki telefonla bile satışlar yaptık.

CLARK forklift markasının kendi segmentinde, dünyanın bütün ülkelerinde kalite bazında ilk 3'te kendine yer bulan bir marka olduğuna işaret eden İnanç," Zaten forkliftin de mucidi olarak kabul edilir. Avrupa kriterlerine göre üretilen markamız bütün iş güvenliği kriterlerine de haizdir" dedi.

Son olarak katıldıkları Win Materials Handlings Fuarı hakkında da konuşan İnanç "Win Fuarı bu sene beklentimin üstünde başarılı bir şekilde gerçekleşti. Yeni müşteriler kazanıp satışlar gerçekleştirdik. Bizim için çok verimli bir fuar oldu" şeklinde konuştu.

Telif Hakkı © 2024 Clark FORKLİFT. Tüm Hakları Saklıdır. web tasarım DLINE